Wij zijn specialisten in

Platdak nieuwbouw Alblasserwaard

Geïnteresseerd?

Laat u adviseren

Nieuwbouw of renovatie? Als u op zoek bent naar kwaliteit, dan bent u bij Dak Techniek Holland aan het juiste adres. Neem contact op

Bent u uw eigen huis aan het bouwen? Of heeft u de leiding over een prachtig nieuwbouwproject, die u met de grootste zorg wilt afronden? Bij Dak Techniek Holland bent u aan het juiste adres voor professionals die graag voor u aan de slag gaan met platdak nieuwbouw in Alblasserwaard !


Welke dakbedekking is geschikt voor een plat dak?

Er zijn vier typen dakbedekking die geschikt zijn voor platdak nieuwbouw in Alblasserwaard . Welke het beste bij u en uw dak past, hangt natuurlijk af van een aantal factoren. We zetten de vier soorten voor uw gemak even op een rijtje:

  • Bitumen dakbedekking: dit type dakbedekking is één van de meest populaire soorten dakbedekkingen voor platdak nieuwbouw in Alblasserwaard vanwege de vele voordelen en het relatief lage prijskaartje. Het kan worden aangebracht op diverse ondergronden, is waterdicht én ijzersterk. Hoewel andere typen dakbedekking vaak langer meegaan en nóg meer voordelen hebben, is bitumen uitermate geschikt voor nieuwbouw met een lager budget.
  • PVC dakbedekking: PVC is een soort kunststof dat voor vele doeleinden wordt ingezet, waaronder ook dakbedekking. Dit type dakbedekking biedt dezelfde voordelen als bitumen dakbedekking, maar in tegenstelling tot bitumen zorgt een PVC dak ervoor dat het zonlicht wordt gereflecteerd. Ook is het brandveilig. Echter wordt de flexibiliteit van het materiaal, wat het juist zo geschikt maakt voor wisselende temperaturen, steeds minder naarmate de dakbedekking veroudert.
  • EPDM dakbedekking: EPDM is een waterdichte rubbersoort, waardoor het een scheurvrij en onderhoudsvrij materiaal is. Schade aan uw dak door bijvoorbeeld een storm of ander noodweer zal hierdoor zeer beperkt blijven. Daarnaast gaat een EPDM dak ook zeer lang mee: tot wel 50 jaar! Hoewel dit type dakbedekking kwalitatief beter is dan voorgaande typen, is het ook iets duurder.
  • Groendak of sedum dak: met het oog op de duurzaamheid worden groendaken of sedum daken steeds populairder. Het dak wordt eerst bedekt met een onderlaag, zoals EPDM, waarna er allerlei grassen en planten worden gezaaid. Zo krijgt u na verloop van tijd – zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden – een prachtig groen dak! Een nadeel is wel dat het moeilijk is om eventuele schade aan de ondergrond of in de dakconstructie op tijd te ontdekken. Het is dan ook belangrijk om uw dak van tijd tot tijd eens te laten inspecteren door een ervaren dakdekker. Ook hiervoor bent u bij Dak Techniek Holland aan het juiste adres.

Dak Techniek Holland voert uw platdak renovaties in Alblasserwaard graag voor u uit

Dak Techniek Holland is al dertig jaar lang uw partner in Alblasserwaard en omstreken voor de installatie en het onderhoud van alles op het gebied van daken, dakbedekkingen en dakgoten. Bij ons bent u aan het juiste adres voor allround service waarbij kwaliteit en klantgerichtheid voorop staan. Interesse in onze diensten of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Dit kan via het contactformulier op onze website, ons telefoonnummer (0184 499 266) of stuur een e-mail naar info@daktechniekholland.nl.

Platdak nieuwbouw [pb-city]

30 jaar ervaring

Maatwerk oplossingen

Vakkundig

Betrouwbaar